Makroelemek > VITAMIN témakörű hasznos információk ITT

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Makroelemek > 6 weboldal. Kategória leírása: A makroelemek fontos szerepet töltenek be ehérje-, szénhidrát- és zsír-anyagcserében. Makroelemek: foszfor klór, kalcium, kállium, magnézium, nátrium.
Szponzorált linkek
A makroelemek szerepe
http://www.pointernet.pds.hu/lovaglas/tudas/publication/takarmany/2006121710 ...

Az ásványi anyagok lovak szervezetében betöltött funkciója igen sokrétû. Csontok alkotórészeként biztosíthatják a vázrendszer stabilitását, és építõkövei a fogaknak is. Szerepük van a lágy szövetek felépítésében, számos enzim aktivitásához elengedhetetlenül fontosak, és kihagyhatatlan alkotórészei lehetnek a szervezetben szintetizált vitaminoknak is, befolyásolják az izmok és idegek ingerületvezetési folyamatait, a sejtek ozmotikus viszonyait, valamint részt vesznek a sav-bázis egyensúly fenntartásában.

A makroelemek szerepe
Ásványi anyagok
http://www.informed.hu/index.nfo?tPath=/betegsegek/gyacs/vitamins/&article_i ...

Az ásványi anyagokra a szervezet normális működése miatt van szükség. Két nagy csoportra oszthatjuk őket, az ún. makroelemekre: kalcium (Ca), magnézium (Mg), nátrium (Na), kálium (K) és az ún. mikroelemekre.

Ásványi anyagok
Kálium
http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=14

A sejtek fontos alkotóeleme. Részt vesz a fehérjékből és zsírokból való energia felszabadításában, a szervezet folyadékháztartásának szabályozásában, a savak és a lúgok egyensúlyban tartásával.

Kálium
ParaMedica Egészségmagazin
http://www.paramedica.hu/200502/10_dietetika3/index.htm

A makroelemek olyan ásványi anyagok, amelyek viszonylag nagy mennyiségben találhatók meg az emberi testben. Közülük az egyik legismertebb a kalcium, amely egy átlagos felnőtt testében kb. 1 kg-os mennyiségben van jelen. Oldott állapotban fontos szerepet játszik az ideg- és izomműködésben, szerkezeti anyagként pedig a csontok és a fogak fő építőeleme.

ParaMedica Egészségmagazin
Ásványi anyagokról
http://hu.wikipedia.org/wiki/Ásványi_anyagok

Az ásványi anyagok közül azokat az elemeket, amelyek a szervezetünkben, a test tömegének 0,005%-nál nagyobb mennyiségben fordulnak elő, makroelemeknek, amelyek ennél kisebb mennyiségben vannak jelen – mikroelemeknek nevezzük. Az ásványi anyagok összességükben, a szervezetünk 4-5%-át teszik ki. Az ásványi anyagok, különösen a mikroelemek és nyomelemek biológiai sajátosságaival a bioszervetlen kémia foglalkozik.

Ásványi anyagokról
Ásványi anyagok a táplálkozásban
http://egeszseg.origo.hu/cikk/0611/506726/asvanyi_anyagok_2.htm

A makroelemek közé tartozik a kalcium, nátrium, kálium, magnézium és a foszfor.

Ásványi anyagok a táplálkozásban
Hirdetések
Oldal leírása
vitamin.wyw.hu: Vitamin katalógus: Vitaminok, antioxidánsok, a vitaminhiány tünetei, adalékanyagok, és gyógynövények. Vitaminkészítmények gyermekeknek és felnőtteknek. Élelmiszer adalékanyagok, mikroelemek, makroelemek, bioboltok és vitamintáblázatok. Hasznos linkek a témakörben egy helyen.
Gyűjteményünkben 223 válogatott vitamin témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 223 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 5236