Mikroelemek, ásványi anyagok > VITAMIN témakörű hasznos információk ITT

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Mikroelemek, ásványi anyagok > 9 weboldal. Kategória leírása: Ásványi anyagok, mikroelemek leírása. Cink, jód, fluor, kobalt, mangán, molibdén, réz, szelén, vas.
Szponzorált linkek
Cink
http://hu.wikipedia.org/wiki/Cink

Emlősökre káros, ezért cinkkel bevont edényben nem szabad élelmiszert tartani. Igen kevés cink azonban szükséges nyomelem. A cink-oxid megengedett koncentrációja 5 mg/m3.

Cink
Azok a csodálatos mikroelemek
http://www.harmonet.hu/cikk.php?alrovat=248&cikkid=6877&rovat=245

Testi-lelki egészségünkhöz a jól ismert vitaminokon kívül a kevéssé közismert ásványi anyagokra: kis mennyiségben előforduló nyomelemekre is szükség van.

Azok a csodálatos mikroelemek
Mi a különbség a makro- és mikroelemek között?
http://www.wellnesstippek.hu/gyik/makro-mikroelemek.htm

Mikroelemnek nevezzük azt az ásványi anyagot, amelyből naponta néhány milligrammra vagy még annál is kevesebbre van szükségünk. Ezek közül példaként emelhető ki a vas vagy a cink.

Mi a különbség a makro- és mikroelemek között?
Króm
http://shop.builder.hu/enciklopedia_reszletes.htm4?id=31

A króm egy nyomolem, amely számos életfolyamatunkban fontos szerepet tölt be. A lakosság jelentős részét érintheti a krómhiány, és ennek következményei, a romló cukorháztartás, a fizikai és mentális kimerültség.

Króm
Wellstar alga - wellness és egészség
http://wellstaralga.com

Wellstar alga. online rendelehtő termékek: Agyserkentők, vitális anyagok, mikroalgák, zöld arany, tápanyagok stb.

Wellstar alga - wellness és egészség
Testőrünk, a cink
http://www.patikamagazin.hu/index.php?cikk=2286

A cink a fehérje-, zsír- és szénhidrát-anyagcserében is közreműködő, összesen mintegy 300 enzim alkotóeleme, valamint az inzulinhormon építőköve. Speciális szerepet tölt be a szervezet anyagcseréjében és az immunrendszerben. Izomzatunk, bőrünk, hajunk, szemünk és körmünk igen sok cinket tartalmaz.

Testőrünk, a cink
Vas?
http://www.vegetarianus.hu/ujsagok/veghirl/25/vas.html

Testünk minden részébe oxigént juttató vörösvérsejtjeink festékanyagának, a hemoglobinnak a felépítéséhez elengedhetetlenül fontos a vas. Vas nélkül nem keletkezhetnek új vérsejtek, és az oxigénre kiéhezett szervek nem működnek megfelelően. Akik nem vesznek fel megfelelő mennyiségű vasat, fáradékonyabbak, és könnyebben meg is betegszenek a csökkent ellenállóképesség következtében.

Vas?
Erős, mint a vas
http://www.elelmezes.hu/szamok/05/10/14.htm

Ha valaki egészséges, életvidám, jó munkabírású, sokszor jellemzik a címben foglalt mondattal. Vajon van-e alapja a mondásnak, milyen szerepet játszik szervezetünkben a vas, kinek, mennyi vasbevitel ajánlott és mi történik, ha kevés kerül a szervezetünkbe? Előfordulhat-e túlzott vasbevitel és ennek lehetnek-e káros következményei?

Erős, mint a vas
Vitamin kisokos: réz és mangán
http://www.hazipatika.com/articles?f=show&aid=20010622160019?f=show&aid=2001 ...

Mindkét nyomelem a nélkülözhetetlen anyagok közé tartozik a szervezetben. Milligrammnyi mennyiségben szükségesek, mégis életfontosságú reakciókat befolyásolnak az élő sejtekben.

Vitamin kisokos: réz és mangán
Hirdetések
Oldal leírása
vitamin.wyw.hu: Vitamin katalógus: Vitaminok, antioxidánsok, a vitaminhiány tünetei, adalékanyagok, és gyógynövények. Vitaminkészítmények gyermekeknek és felnőtteknek. Élelmiszer adalékanyagok, mikroelemek, makroelemek, bioboltok és vitamintáblázatok. Hasznos linkek a témakörben egy helyen.
Gyűjteményünkben 223 válogatott vitamin témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 223 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 5236